EEN PROGRAMMA VOOR HULPVERLENERS, THERAPEUTEN, COACHES EN ANDERE PROFESSIONALS

Een 8 Weeks Programma Voor Professionals

die speels en laagdrempelig contact willen maken met kinderen die moeilijk durven te vertrouwen.

Kinderen die niet met je willen praten,

die geen contact met je willen maken, je niet vertellen wat ze dwars zit, bij wie je de hele trukendoos open trekt om ze het gevoel te geven dat ze veilig bij je zijn, dat je er voor ze bent. Zonder resultaat.


Zie je ze voor je? Lastig hè, dat niets wat je uitprobeert effect lijkt te hebben.

Het kind blijft je wantrouwend aankijken en de hele houding erop wijst dat het zich niet voor je gaat openen. Dat is het gevolg van iets, het wantrouwen komt ergens vandaan, maar het belemmert het kind ook in het opdoen van nieuwe ervaringen die een bijdrage kunnen leveren aan zijn verdere groei en heling.

Herken je dit?


Dan is dit programma voor jou gemaakt en ga ik graag met jou aan het werk om een verschil te maken met behulp van een handpop.Een pop kan iets wat jij niet kan • Een Vertrouwde Wereld: Kinderen zien de wereld heel anders dan volwassenen. Een handpop biedt een manier om de wereld vanuit hun perspectief te betreden, een manier die jij als volwassene simpelweg niet kan nabootsen.
 • De Sleutel tot Nieuwe Mogelijkheden: Waar de traditionele benadering faalt, biedt een handpop een frisse, nieuwe weg naar het hart van het kind. De unieke reacties van het kind op de pop kunnen nieuwe deuren openen en de dynamiek in jullie relatie positief beïnvloeden.
 • Een Veilige Haven: Kinderen kunnen zich makkelijk bedreigd voelen door volwassenen, maar een handpop, die optreedt als een vriendelijk en neutraal personage, creëert een comfortabele en veilige ruimte waarin het kind zich vrijer voelt om te delen en te ontdekken.
 • Flexibiliteit in Rollen: Met de pop kun je veelzijdig zijn in je aanpak zonder inconsistent of onbetrouwbaar over te komen. De pop staat je toe om het kind vanuit meerdere invalshoeken te benaderen en verschillende methoden uit te proberen.
 • Het Onzichtbare Zichtbaar Maken: Een handpop kan je inzichten geven in delen van de kinderlijke belevingswereld die anders verborgen zouden blijven. Wat een kind niet met jou wil delen, zou het wel aan zijn 'vriendje' kunnen vertellen.
 • Wederzijds Plezier: Laten we eerlijk zijn, werken met een handpop is niet alleen educatief, doelgericht en ondersteunend maar ook gewoon leuk. Dit plezier is aanstekelijk en zal zowel jou als het kind ten goede komen.
 • De Ontdekkingsreis: Iedere pop heeft zijn eigen potentieel, zijn eigen 'magie' die alleen tot uiting komt als je ermee aan de slag gaat. Wat de pop kan, is vaak een openbaring, ook voor jou als professional.

Een individueel programma voor hen die verschil willen maken

In dit 8 weken durende programma, maak je van jouw pop een handpop-hulptroep die de drempel voor kinderen gaat verlagen. Het programma bestaat uit vier onderdelen:

PLAN


Alles begint met een plan. Dat is dus ook waar we beginnen. Bij het vaststellen van je doelen, de kinderen die je wilt helpen via jouw pop, de gebieden waarop je jouw pop in wilt zetten, de momenten waarop je jouw pop wilt gebruiken, de beperkingen die je nu ervaart en de kansen die je zou willen benutten.


We bepalen een meetpunt en een doel waar we samen naartoe gaan werken.

PLAY


Jouw pop komt tot leven, gaat bewegen, krijgt een stem, een karakter en een taalgebruik waarmee hij contact gaat maken met kinderen. Ik ga je leren spelen vanuit de mogelijkheden die je hebt, op een manier die bij je past en met het oog op de doelen die je wilt bereiken. Je zult gaan ervaren dat spelen met een pop veel minder ingewikkeld is dan je nu misschien denkt en terug gebracht kan worden tot een paar eenvoudige basisprincipes die je op vrijwel elke situatie en elk kind kunt toepassen.

CONNECT


De kennismaking met een kind is elke keer opnieuw een ontdekkingstocht. Jouw pop kan daar een belangrijke rol in spelen en maken dat een kind zich sneller opent en laat zien. Daarvoor heeft jouw pop een aantal eigenschappen nodig èn is het handig om een aantal dingen van het kind te weten. We gaan dit toepassen op jouw situatie en de kinderen waarmee jij werkt. Ik geef je een denkstructuur die je op elk kind kunt gaan toepassen wat je in jouw werk tegenkomt.

INTERACT


Jouw pop gaat gesprekken voeren, plannetjes aandragen om het kind uit te dagen, activiteiten van je overnemen en drempels tot deelname ver-lagen. Je leert jouw pop te combineren met boeken, (kaart)spellen en onderdelen van jouw programma op een manier die je meer informatie oplevert dan wanneer hetzelfde zonder pop zou doen. Ik leer je hoe je vanuit de ogen van de pop kunt kijken naar de inhoud die je een kind aan wilt bieden en hoe je die inhoud via de pop vorm kunt geven.


Elke week gaan we 60 minuten samen aan de slag en werken we aan de volgende stap die je gaat zetten. In de intake bepalen we wat jij nodig hebt en welke onderdelen de meeste aandacht moeten krijgen om te komen waar je wilt.

"Ik ben zo blij dat ik dit programma met je heb gedaan. Voorheen zag ik de mogelijkheden, maar wist ik niet hoe ik ze kon gebruiken. Nu weet ik hoe ik het aan kan pakken en is Jip een heel belangrijk onderdeel van mijn praktijk geworden."

"Aan het begin van dit programma had ik te weinig lef om de pop erbij te halen, nu vind ik dat veel makkelijker. De lessen en de coaching hebben me aangezet mijn pop meer te gaan gebruiken. Niet alleen door de opdrachten, maar ook omdat ik meer zeker werd van mezelf. Ik vond het een heel goed programma, nog beter dan ik op basis van de informatie had gedacht. Ik vond de materialen bij dit programma, de opdrachten, de online omgeving en instructiefilmpjes goed en duidelijk. Helen is super motiverend en komt elke keer met een inbreng waarvan ik denk "ohw, ja, zo is het veel makkelijker." Als je een pop wilt gaan gebruiken om de veiligheid voor een kind te vergroten en meer informatie over het kind te verzamelen, dan is dit programma bij Helen echt een aanrader. Ik heb er veel aan gehad en gebruik Jip nu in vrijwel al mijn handelingsplannen"


INEKE, SPELTHERAPEUT

Helen Meurs, jouw coach en trainer

"Ik ben er om jou je doelen te laten bereiken"


Als er iets is wat me in de 30 jaar waarin ik met een handpop werk, duidelijk is geworden, dan is het dat werken met een handpop als hulpmiddel geen kwestie is van talent. Speltalent is geen voorwaarde om te komen tot een pop die prachtige en transformerende ontmoetingen met een kind heeft. Hart hebben voor kinderen en de wil om hen beter te begrijpen is dat wel.


Als jij dit hebt èn bereid bent om een beetje uit je comfortzone te komen, dan is dat genoeg om samen aan de slag te gaan.


Ik neem je graag mee op een reis die je meer brengt dan alleen een vaardigheid. Ben je klaar voor een nieuw avontuur?

"All the Magic Happens Outside your Comfortzone"

Kinderen helpen de muren om hen heen af te breken

en te leren hoe ze zichzelf kunnen uiten en veilig kunnen voelen. Dat is waar dit programma over gaat.

Kinderen helpen de muren om hen heen af te breken

en te leren hoe ze zichzelf kunnen uiten en veilig kunnen voelen door samen met jouw handpop te oefenen. Dat is waar dit programma over gaat.

Reserveer vandaag nog je plek

Wat levert het je op?

 • We werken samen aan jouw spelvaardigheden, zodat je je vertrouwt en vaardig voelt met jouw pop.
 • We creëeren samen een karakter voor jouw pop wat past bij jouw doelgroep en de problematieken waar je mee werkt.
 • Ik leer je mijn 'puppet coach approach' waarmee je de kracht van de pop gaat begrijpen en blijvend kunt gebruiken.
 • We werken samen 3 onderwerpen uit waar je jouw pop bij wilt gebruiken.
 • Ik geef je voorbeelden van zinnen die werken en zinnen die je beter kunt vermijden.
 • We duiken in momenten waarop jouw pop een verschil kan maken en kijken daarin ook naar werkvormen die je kunt gebruiken.
 • Ik laat je zien hoe je jouw pop kunt integreren met activiteiten die je op jouw programma hebt staan en materialen die je gebruikt.
 • Ik ga je de 'babbelmethode' leren, een laagdrempelige en uitnodigende manier van communiceren die past bij kinderen (èn de pop)

Betalingsregeling mogelijk

Inclusief:

Intake


Het traject start met een intake waarin je me vertelt wat jouw wensen en dromen zijn. Wie ben je, welke rol wil je dat jouw pop gaat innemen en waar sta je nu?

Leeromgeving


Je krijgt toegang tot de online leeromgeving waarin lessen staan die speciaal voor dit traject geselecteerd zijn en die je ook ná jouw traject kunt blijven bekijken.

8 Zoomsessies


Na de intake staan er wekelijkse lessen en 8 Zoommeetingen voor je klaar waarin we samen aan jouw vaardigheden en doelen gaan werken.


FACEBOOKGROEP


Je krijgt toegang tot mijn besloten cursusgroep en kunt me daarin na jouw traject, vragen voor blijven leggen en inspiratie op blijven doen.

Bonus:

 • Na afloop van het programma toegang tot de wekelijkse maandagmeeting via Zoom (groepsmeeting)
 • 52 vragen om een gesprek mee te beginnen
 • 25 korte activiteiten die jouw pop kan doen

Veel gestelde vragen:


Voor wie is dit programma gemaakt?

Dit programma is gemaakt voor professionals (kindercoaches, speltherapeuten, remedial teachers, intern begeleiders, hulpverleners, e.a.) die werken met kinderen die zich moeilijk kunnen uiten, moeite hebben om jou als volwassene te vertrouwen, die zich niet makkelijk laten kennen en waarbij je je afvraagt hoe je de muren om hen heen af kunt breken om hen verder te helpen in hun ontwikkeling. Het gaat hierbij om kinderen die je individueel gaat begeleiden.

Heb ik een speciale pop nodig?

Je hebt een handpop nodig, maar dat hoeft geen speciaal type pop te zijn. Het heeft wel de voorkeur als de pop een bespeelbare bek heeft omdat die meer uitdaagt tot taal en niet vastzit aan uiterlijke kenmerken die de invulling van zijn rol beperken, zoals bijvoorbeeld een politieman, een clown of een Sesamstraatpop.

Twijfel je of jouw pop geschikt is voor deelname aan dit programma, stuur me dan gerust een mail op helen@helenmeurs.com

Ik heb al ervaring met mijn handpop, heeft dit programma dan nog zin?

Jazeker! Dat je al een poosje met een handpop werkt is fantastisch, maar levert het je ook de reacties op waar je op hoopt? Lukt het om jouw pop contact te laten maken met de kinderen die geen tot weinig contact met jou willen maken? Als het antwoord op deze vragen 'nee' is, of 'gedeeltelijk', dan betekent het dus dat je meer uit jouw pop wilt halen. Daar kan ik je bij helpen. Jouw programma wordt dan toegespitst op de onderdelen die aandacht nodig hebben en die je bij jouw doel brengen. Dat wat je al kunt en weet, gaan we niet nog een keer herhalen.

Werken met een pop is alleen voor jonge kinderen, toch?

In de hulpverlening, kun je een handpop inzetten bij kinderen tussen 3 - 14 jaar. Dat de handpop bij oudere kinderen weinig wordt gebruikt, wil niet zeggen dat het niet kan of geen grote waarde heeft. Mijn ervaring is dat een handpop JUIST heel bruikbaar is bij oudere kinderen omdat het een hulpmiddel is waar kinderen direct mee kunnen oefenen en wat hen kan helpen om beter met bijvoorbeeld sociale situaties om te gaan. De kunst is alleen om die pop af te stemmen op het kind zodat hij niet als kinderachtig wordt ervaren. Hoe je dat doet, leer ik je in het programma.

Op welke dagen kan ik het programma volgen?

Je kunt hier bekijken wat de beschikbare tijden zijn. Let er op dat je de juiste tijdzone selecteert.

Ik heb een andere vraag

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur me even een mail op helen@helenmeurs.com

MOET IK ERVARING HEBBEN MET EEN HANDPOP ALS IK ME INSCHRIJF VOOR DIT PROGRAMMA?

Nee, dat is niet nodig. Het programma bevat alle onderdelen die je nodig hebt om jouw pop op een veilige en toegankelijke manier contact te laten maken met kinderen. Je krijgt toegang tot mijn online leeromgeving waar de 4 onderdelen van het programma in lessen uitgewerkt zijn zodat je je alle vaardigheden eigen kunt maken. Je zult ervaren dat helemaal blanco zijn, ook een voordeel is.

GEEN RESULTAAT? - DAN KRIJG JE JOUW GELD TERUG

Ik ben ervan overtuigd dat dit programma jou gaat helpen om te komen tot meer contact met kinderen en meer zicht op dat wat hen belemmert via een handpop.


Ik heb daar zoveel vertrouwen in dat ik het volledige bedrag van dit programma op jouw rekening terugstort wanneer je aan het eind van het programma geen resultaten ziet en niet verder gekomen bent met jouw pop.


In dit programma leer je een handpop neer te zetten die ervoor zorgt dat kinderen zich gaan openen, dat beloof ik je.

Terms and Conditions

Return Policy