Eerste hulp bij handpop ongemak

Een toolkit met webinars, video's, versjes en werkboeken om meer uit jouw handpop te halen. Inclusief het boek “De Handpop Als Pedagogisch hulpmiddel”

Voor hen die wel wat handpop inspiratie kunnen gebruiken

Het leek zo makkelijk toen je de pop kocht....


.....maar in de praktijk blijkt het helemaal zo eenvoudig nog niet om die pop te gaan gebruiken zoals je dat voor ogen had.


Het is iets wat ik heel vaak hoor als het over de handpop gaat. Het leek zo makkelijk maar kinderen reageren niet zoals je had gedacht. Ze doen niet 'leuk' mee of juist iets tè leuk, ze worden zo blij van de pop dat het eigenlijk onwerkbaar voor je wordt en je vooral bezig bent met de rust weer te laten terugkeren.


Voordat je denkt dat het aan jou ligt, dat jij en de pop totaal niet voor elkaar gemaakt zijn en je al plannen maakt om hem op Marktplaats te verkopen, wacht........


Ik kan je verzekeren dat het niet aan jou ligt. Je hebt hooguit verkeerde verwachtingen gehad, een referentiekader wat misschien niet helemaal klopt of een ingang gekozen die niet zo slim bleek. Je kunt hele andere ervaringen op gaan doen als je sommige dingen een heel klein beetje anders aan gaat pakken. Op een andere manier naar die pop, dat prachtige hulpmiddel gaat kijken.

En daarom bedacht ik de Puppet Power Toolkit

Ik geef je de informatie die ik zelf graag had willen hebben toen ik met een handpop startte.


Het had me veel tijd en vooral frustratie gescheeld, want als er een ding is wat ik heb geleerd in de 30 jaar waarin ik nu met een handpop werk, is dat hele kleine veranderingen in je benadering, in je vraagstelling en in je invalshoek een heel ander resultaat kunnen geven.


Het is geen kwestie van talent (al is het wel makkelijker als je graag speelt) maar vooral een kwestie van gezond verstand, begrijpen wat er precies gebeurt tussen het kind en de pop en daar op anticiperen. Ik weet inmiddels hoe je het doet en wil mijn ervaringen en kennis graag met je delen.De afgelopen 20 jaar heb ik een schat aan informatie verzameld en ontwikkeld met de handpop als hulpmiddel in de hoofdrol. Een deel daarvan wil ik met je delen via deze toolkit, zodat je er nog steeds gebruik van kunt maken en ik je nog steeds kan inspireren.

Meer contact

De pop voegt veiligheid en vriendschap toe en maakt reageren makkelijker. Contact verdiept zich door de pop.

Meer taal

Een pop denkt niet in goed of fout en nodigt kinderen uit om mee te doen. Dat levert meer reacties en taal op.

Meer zicht

De pop helpt je kinderen beter te leren kennen en meer te weten te komen over hun manier van denken.

Meer plezier

Een pop is op elk moment van de dag in te passen en kan altijd op de hulp en steun van kinderen rekenen.

"All the Magic Happens Outside your Comfortzone"

Helen Meurs, jouw Puppet Power Pathfinder

"Ik ben er om jou je doelen te laten bereiken"

Ik ben er om je te helpen en om helder te krijgen waar je precies de mist in ging en wat je daaraan kunt doen.


Ik doe dat vanuit 30 jaar ervaring met de handpop als hulpmiddel in verschillende sectoren. Ik startte ooit met een handpop toen ik juf was en een eigen klas had, richtte in 2004 Wonderbaarlijke Spiegels op, het eerste handpop advies centrum in Nederland en was 15 jaar lang de drijvende kracht acher Handpop.nl, dè handpoppen webshop van Nederland.


Ik schreef twee boeken over dit onderwerp, publiceerde in verschillende vakbladen, nam meer dan 500 video's over het werken met de handpop op en wordt gezien als DE expert in het werken met een handpop als pedagogisch en ondersteunend hulpmiddel.


In 2021 verhuisde ik naar de Caribische bijzondere gemeente van Nederland, Bonaire en startte er een nieuw avontuur: het opzetten van een internationaal bedrijf waarin ik opvoeders en professionals leer hoe ze de kracht van de handpop kunnen gebruiken om kinderen te laten groeien.


Want dat is waar het uiteindelijk om gaat - de handpop als hulpmiddel is er om kinderen speels en laagdrempelig uit te nodigen om mee te doen aan onze activiteiten zodat we meer van ze te weten komen en ze beter kunnen ondersteunen in wat ze nodig hebben om te worden wie ze wezen willen.

De handpop past overal waar kinderen zijn

In de thuissituatie

Open deuren naar de wereld van jouw kind

Creeër een hulpmiddel waarmee je jouw kind nog beter gaat begrijpen

In de groep

De handpop; een vat vol kansen

Creeër een hulpmiddel waarmee je meer contact maakt en kinderen helpt zich beter te uiten

In de hulpverlening/begeleiding

Bruggen bouwen tussen jou en het kind

Vertrouwen en veiligheid opbouwen door middel van een speels en laagdrempelig vriendje