Over Mij

Voor mij als opvoeder is de handpop onmisbaar. Niet alleen omdat hij zoveel plezier oplevert en een instrument is waarmee ik actief vorm kan geven aan dat wat ik een kind mee wil geven. Maar vooral omdat ik door de handpop weer weet waarom ik zo graag voor en met kinderen werk.

De handpop heeft mijn leven verrijkt, als juf en opvoeder, maar ook zeker als mens

In Een Notendop:

Ik ben:


Ik woon op Bonaire (Caribisch Nederland) en werk vooral online

Met een handpop heb je de mogelijkheden letterlijk in eigen hand, ik help je graag om die optimaal te benutten


Missie

Mijn missie is geboren uit de overtuiging dat elke stem gehoord moet worden, vooral die van kinderen. Ik werk vanuit het principe dat de handpop, bespeeld door jou als volwassene, een vriend en coach wordt voor het kind. Als een 'helpende getuige' bouwt de handpop een veilige en vertrouwde relatie op met het kind. De handpop geeft je de mogelijkheid om, vanuit verschillende perspectieven, informatie over het kind te verzamelen en hen uit te dagen om grenzen te verleggen, nieuwe vaardigheden te oefenen, of deel te nemen aan een gesprek of activiteit.


Deze methode is ontstaan vanuit een persoonlijke drive. Ik heb als kind zelf ervaren hoe schadelijk het is om je voortdurend aan te passen aan je omgeving, ten koste van je eigen behoeften en je eigen wensen. Ik wil daarin graag een verschil maken voor de kinderen van nu en delen wat ik heb ontdekt over de kracht van de handpop. Mijn drijfveer is om kinderen te helpen zichzelf uit te drukken, om hen te empoweren en hun stem te laten horen en ik doe dat door zoveel mogelijk volwassenen te leren hoe ze van een handpop een geweldig hulpmiddel kunnen maken.


Door de handpop in te zetten, help ik kinderen meer van zichzelf laten zien en minder aanpassen. De pop biedt een unieke mogelijkheid om kinderen nieuwe ervaringen op te laten doen, hun zelfvertrouwen te versterken en op te komen voor zichzelf. Het is verbazingwekkend hoeveel kinderen accepteren en leren van een pop op manieren die ze anders misschien niet zouden doen. De vriendschap van een handpop gun ik elk kind, maar ook jou.


Ik wil graag met je samenwerken. Met jou als ouder, verzorger, opvoeder of professional, om kinderen te helpen hun ware zelf te uiten en hun volledige potentieel te ontplooien. Ik wil je helpen de kracht van de handpop te verkennen en te gebruiken om kinderen te begeleiden en te ondersteunen. Help mij een verschil te maken door jou te leren hoe jij een verschil kunt maken.

Wat mijn aanpak anders maakt is dat ik de pop benader vanuit het perspectief van het kind.

Het is geen poppenkast, geen poppenspel, geen rollenspel, ook geen therapie maar een relatiegerichte benadering, waarin niet ik het kind aanmoedig en uitdaag, maar mijn pop

Werken met een handpop als hulpmiddel is dynamisch, standaardrecepten werken niet altijd. Als je snapt hoe het werkt, kun je je eigenheid ontwikkelen en de pop inzetten in elke situatie, elk kind en bij elk doel. Dat geef enorm veel vrijheid.

Elke situatie is anders

Dat wat in de ene situatie werkt, hoeft dat in een andere niet te doen. Ik geef je geen recept wat altijd werkt, maar de ingrediënten die je zelf kunt mixen.

Elk kind is anders

Een relatie opbouwen draait om kijken en luisteren naar een kind. Ik geef je de vragen en ingangen, jij combineert ze zodat ze passen bij een kind.

Elk doel is anders

Met de juiste gereedschappen, komen doelen binnen handbereik. Ik leer je welke gereedschappen jouw pop kan gebruiken om te komen waar je wilt.

Elke bespeler is anders

Jij bent uniek in de manier waarop je de pop inzet en wat je ermee wilt bereiken. Ik help je te komen tot een vorm die bij je past, die voor jou werkt.

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor mijn wekelijkse nieuwsbrief en ontvang nieuws, aanbiedingen en de laatste blogs automatisch in jouw mailbox

Aangemaakt door © systeme.io

Powered by