De handpop: een vat vol kansen

Het gebruik van een handpop voor de ontwikkeling van kinderen heeft een onschatbare waarde. Het gaat verder dan alleen taalontwikkeling Als juf kun je veel profijt halen uit het werken met een handpop, maar het vereist wel bepaalde vaardigheden en inzichten.


Het gebruik van een handpop voor de ontwikkeling van kinderen heeft een onschatbare waarde. Het gaat verder dan alleen taalontwikkeling; het heeft ook positieve effecten op de sociaal-emotionele ontwikkeling en vergroot de zelfstandigheid van kinderen. Als pedagogisch medewerker of leerkracht kun je veel profijt halen uit het werken met een handpop, maar het vereist wel bepaalde vaardigheden en inzichten.


In de afgelopen 30 jaar heb ik veel leerkrachten en pedagogisch medewerkers gesproken die de potentie van een handpop zagen, maar deze toch niet effectief gebruikten. Werken met een handpop is meer dan simpelweg een pop op je hand zetten en verwachten dat het vanzelf goed gaat. Het vergt vaardigheden en begrip. Maar laat je niet ontmoedigen, want met de juiste aanpak kan een handpop een geweldige assistent en waardevol hulpmiddel worden.


4 Voordelen van de handpop voor jou als leerkracht of pedagogisch medewerker:

Verbeterde betrokkenheid en interactie:

Een handpop zorgt voor een betere betrokkenheid van kinderen en stimuleert interactie. Kinderen laten vaak meer van zichzelf zien in het bijzijn van een handpop en voelen zich veilig om zich uit te drukken, vragen te stellen en uitdagingen aan te gaan.

Versterkte ontwikkeling van sociale vaardigheden:

Door te interageren met een handpop leren kinderen sociale vaardigheden zoals communiceren, samenwerken, conflictoplossing en empathie. De handpop fungeert als een interactieve partner waarmee kinderen kunnen oefenen en experimenteren.

Bevordering van taal- en expressieve vaardigheden:

Handpoppen moedigen kinderen aan om te praten, nieuwe woorden te leren en te gebruiken en zichzelf verstaanbaar te maken. Ze stimuleren de verbale en de non-verbale communicatie, waardoor kinderen hun taalvaardigheden ontwikkelen en emoties kunnen uiten.

Ondersteuning bij educatieve activiteiten en leerprocessen

Handpoppen kunnen in verschillende lessen en vakgebieden, zoals taal, rekenen, thematisch leren en sociaal-emotionele ontwikkeling tevoorschijn komen. Ze maken het leren boeiender, interactiever en kunnen inhoud toegankelijker maken.

Benut de kracht van een handpop en ervaar zelf hoe het de taalontwikkeling, sociaal-emotionele ontwikkeling en zelfstandigheid van kinderen kan vergroten. Geef kinderen de kans om te groeien en te bloeien met de hulp van het laagdrempelige en uitnodigende vriendje op jouw hand.


Zeg je nou 'ja, dat wil ik wel, maar ik weet niet hoe ik daarmee moet beginnen'? Laat mij je dan op weg helpen, dan ben je gegarandeerd van een aanpak die werkt.

Wil je meer weten over deze unieke aanpak?

JE LEEST ER MEER OVER IN MIJN BOEK "DE HANDPOP ALS PEDAGOGISCH HULPMIDDEL"


Aan de slag met Taalstimulering

25 Speelse activiteiten die jouw handpop uit kan voeren


Kant - en - klare activiteiten die passen bij jouw programma en jouw beschikbare tijd. Compleet met script voor jouw pop. Gemaakt voor juffen en meesters die het wiel zelf niet zo nodig uit hoeven te vinden, met materialen die je hebt óf die zijn toegevoegd als bijlage.


Voor juffen en meesters van 3 tot 8 jarigen die kinderen via een hand- of klaspop uit willen dagen tot meer actief taalgebruik, een grotere betrokkenheid en hen spelenderwijze willen laten oefenen met taal.


Direct te downloaden als PDF

Een jaar lang ideeën voor jouw pop

Een Uitdagende Mailreeks voor hen die een wekelijkse spelprikkel willen ontvangen waarmee de handpop meer gaat leven en echte activiteiten gaat ontplooien.


Ik neem je mee in mijn denkproces en daag je uit om, misschien wel nieuwe, keuzes te maken in de invulling van jouw pop. Ik geef je tal van invalshoeken en uitwerkingen die je direct op jouw pop kunt toepassen en waar je geen groot speltalent voor hoeft te zijn.


Naast vertellen wat je kunt doen, vertel ik je ook hoe je het doet, wat je beter niet kunt doen en hoe je allerlei veel voorkomende handpopsituaties op kunt lossen.


Ik bereid de activiteiten voor, jij voert ze uit, deal?

Van lastig gedrag naar groeikans

Tijdens deze masterclass ontdek je hoe je jouw handpop kunt laten reageren op situaties waarin kinderen constant de aandacht van de pop opeisen, door het gesprek of de activiteit met de pop heen blijven roepen, ruzie maken om de pop, of ander gedrag vertonen dat de geplande activiteit verstoort.


Je ziet hoe mijn pop deze uitdagende situaties op een speelse en doeltreffende manier oplost, waardoor niet alleen de situatie beheersbaar wordt, maar kinderen ook waardevolle tools en handvatten krijgen die ze zelf kunnen gebruiken. Hij is speciaal gemaakt voor hen die met kinderen werken in groepsverband.

Een Speels Lidmaatschap

De Puppet Power Playschool is er voor hen die een pop hebben maar er niet mee doen wat ze zouden willen. Voor hen die drempels ervaren, die zich onzeker voelen, die het héél goed willen doen, die te maken hebben met kinderen die niet volgens het boekje reageren, die collega's hebben die het allemaal maar niks vinden of gewoon de tijd niet vinden om iets met 'die' pop te gaan doen.


Al dit soort dingen los ik met je op in de Puppet Power Playschool. Het is geen cursus maar een plek waar je meer ontspannen wordt met jouw pop en ontdekt op welke manier je er ook mee om kan gaan. Je kunt wekelijks aansluiten in mijn meeting als je dat wilt of gebruik maken van de replay en daarvan leren. Het is aan jou.

Een korte, effectieve, online cursus

Wil jij meer contact maken met kinderen, volwassenen of ouderen en wil je daar een handpop bij gebruiken, maar vind je het lastig om te beginnen? Dan is de cursus Een Vliegende Start met jouw Handpop perfect voor jou. In deze cursus leer de belangrijkste basistechnieken, speel met aandacht en betrokkenheid en voel je je een stuk zekerder met jouw pop.


Deze cursus is niet zomaar een poppenspel cursus, maar is speciaal ontworpen om je over de eerste drempel heen te helpen. Met een 10 stappenplan leer je jouw pop gericht en gecontroleerd tot leven te wekken, waarbij je steeds denkt vanuit contact maken met jouw doelgroep. Het programma bestaat tien praktische en gerichte opdrachten die je online kunt volgen op momenten die jou uitkomen.

30 uur aan lessen en oefening

Van Handpop Naar Volwaardige Assistent

In "Laat de handpop voor je werken" deel ik 30 jaar ervaring met de handpop als hulpmiddel en geef ik alle tips, vaardigheden en informatie aan je die ik zelf had willen hebben toen ik met de handpop startte. Dit kun je verwachten:

Praktijkgerichte Training: Je gaat actief aan de slag met jouw pop en doet direct ervaring op met technieken die maken dat je jouw pop beter gaat gebruiken.

Spel- en communicatie techniek: Je gaat zowel met speltechnieken, als met taal- en communicatietechnieken aan de slag.

Inzichten: Je leert hoe je jouw handpop kunt inzetten als een effectief pedagogisch hulpmiddel.

Effectieve Communicatie: Je leert hoe je jouw pop kunt gebruiken om ideeën op een eenvoudige, laagdrempelige manier over te brengen.

Bouwen aan relaties: Je gaat bouwen aan sterke en waardevolle relaties met kinderen met behulp van jouw handpop. Het pedagogisch klimaat verandert en je krijgt meer zicht op het gedrag en de behoeften van kinderen.

Word lid van mijn Facebookgroep

laat je uitdagen, leer, deel je ervaringenen en ontmoet gelijkgestemden die,

net als jij, meer uit de handpop willen halen

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor mijn wekelijkse nieuwsbrief en ontvang nieuws, aanbiedingen en de laatste blogs automatisch in jouw mailbox

Aangemaakt door © systeme.io

Powered by