Laat De Handpop Voor Je Werken

In het Onderwijs of de Kinderopvang

Een speelse en uitnodigende aanpak voor juffen en meesters van peuters en kleuters die laagdrempelig willen werken aan taal en sociaal-emotionele vaardigheden

EEN NIET TE MISSEN ONLINE TRAINING VOOR:

Helen Meurs - handpopcoach en docent

 • Startende leerkrachten: Die net beginnen met hun carrière en op zoek zijn naar innovatieve en boeiende manieren om hun lessen tot leven te brengen en de betrokkenheid van kinderen te vergroten.
 • Ervaren Leerkrachten en Pedagogisch Medewerkers: Die hun bestaande onderwijstechnieken willen verbeteren of diversifiëren, en specifiek geïnteresseerd zijn in het integreren van handpoppen in hun huidige aanpak.
 • Leerkrachten en Pedagogisch Medewerkers in Speciaal Onderwijs: Die werken met kinderen met leer- of communicatiebeperkingen, aangezien het gebruik van poppen een effectieve strategie kan zijn om deze kinderen op een begrijpelijke en betrokken manier te bereiken.

Van Pop tot Partner: Dynamisch Leren Bevorderen in de Klas

Leer in 30 uur hoe je van een gewone handpop een bijzonder en effectief hulpmiddel maakt

Dit kun je verwachten:

 • Praktijkgerichte Training: Je gaat actief aan de slag met jouw pop en doet direct ervaring op met technieken die maken dat je jouw pop beter gaat gebruiken. Leren en doen gaan in deze cursus hand in hand. Je krijgt meer zelfvertrouwen en dat maakt dat je je prettiger voelt met jouw pop.
 • Spel- en communicatie techniek: Je gaat zowel met speltechnieken, als met taal- en communicatietechnieken aan de slag. Je leert een benadering waarin je de kracht van de handpop gaat doorzien en gaat gebruiken om te komen tot meer contact met kinderen.
 • Inzichten: Je leert hoe je jouw handpop kunt inzetten als een effectief pedagogisch hulpmiddel. Je gaat begrijpen waarom kinderen reageren op de pop en hoe je jouw spel en benadering kunt aanpassen aan hun behoeften.
 • Effectieve Communicatie: Je leert hoe je jouw pop kunt gebruiken om ideeën op een eenvoudige, laagdrempelige manier over te brengen.
 • Bouwen aan relaties: Je gaat bouwen aan sterke en waardevolle relaties met kinderen met behulp van jouw handpop. Dit zorgt voor een andere dynamiek tussen jou en de kinderen en kinderen onderling. Het pedagogisch klimaat verandert en je krijgt meer zicht op het gedrag en de behoeften van kinderen.

Kortom, de cursus levert je een schat aan nieuwe mogelijkheden op, die je zonder handpop niet hebt.

De cursus bestaat uit deze onderdelen:

Module 1:

Een goede start vraagt een plan

Plannen is de sleutel tot betrokkenheid en effectiviteit

In deze eerste module stel je concrete doelen op voor wat je wilt bereiken met de pop in je klas of groep. Je zult reflecteren op de groep kinderen die je hebt, en hoe het gebruik van een pop hen kan helpen. Je denkt na over welke vaardigheden je nog moet ontwikkelen om deze doelen te bereiken, en stelt een realistisch plan op om deze vaardigheden te ontwikkelen.

Module 2:

Breng jouw pop tot leven

Creëer een herkenbaar wezen: Geef persoonlijkheid en emotie vorm

In deze module richt je op het tot leven brengen van jouw pop. Je gaat werken aan de bewegingen en het karakter van jouw pop, en ontdekt hoe je kunt focussen op het aandacht richten en het spelen met emoties. Je oefent met het vinden van een stem voor jouw pop en speelt daarin met verschillende stemintonaties, ritmes, klanken en ontdekt dat het vooral leuk is en niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Module 3:

Werk aan de relatie met kinderen

Alles draait om verbinding: Bruggen bouwen tussen jouw pop en het kind

Deze module richt zich op het introduceren van de pop in de groep en het opbouwen van een warme en vriendschappelijke relatie met de kinderen. Je leert over de verschillen tussen jouw rol als bespeler, die van jouw pop en hoe je de rol van jouw pop in kunt zetten om verbinding te maken met je doelgroep. Je leert strategieën voor het betrekken van kinderen bij de activiteiten van de pop, zoals het herkenbaar maken van je onderwerpen en de babbelmethode.

Module 4:

Inhoud creëren voor je activiteiten

Krachtige ontmoetingen creëren: Maak van elk moment een avontuur

In deze module creëer je inhoud voor je lessen met de pop. Je leert hoe je elk onderwerp kunt invullen, en hoe je je pop interessant kunt houden voor de kinderen na de introductie. Je leert de momenten die er zijn, de materialen die je al hebt en de inhouden die je al wilt behandelen te zien als kansen die je met jouw pop kunt grijpen, en hoe je je activiteiten toegankelijker kunt maken voor kinderen met een beperkte woordenschat.

Helen Meurs— Docent en ontwikkelaar van deze Cursus

Ik ben met het werken met handpoppen begonnen toen ik leerkracht was. Ik was op zoek naar een manier om met name kinderen, die weinig vertelden of zich juist heel opvallend gedroegen en me vaak achterlieten met de vraag wat er precies in ze om ging, uit te dagen. Ik ontdekte de kracht van een pop als hulpmiddel om het vertrouwen van de kinderen te winnen en hun taalgebruik te stimuleren. Maar ik leerde ook dat het hebben van een pop en het introduceren ervan niet automatisch leidt tot meer vertrouwen of taalgebruik van het kind. Een pop die uitnodigt tot contact en betrokkenheid bestaat uit meer dan alleen speltechniek en is zorgvuldig opgebouwd. Zijn karakter, woorden en zinnen en wat hij doet moet kloppen met wat een kind verwacht.


Deze ontdekking heeft mijn benadering van kinderen iets leren volledig veranderd. Mijn pop is een onmisbare en vertrouwde partner geworden, waarmee ik open, liefdevolle, speelse en respectvolle verbindingen kan maken met kinderen. Ze vertrouwen mijn pop, voelen zich er veilig bij, delen daardoor meer, waardoor ik beter begrijp wat ze nodig hebben en hoe ik ze verder kan helpen in hun ontwikkeling. Ik wil deze waardevolle en laagdrempelige methode graag delen om andere leerkrachten en pedagogisch medewerkers te helpen dezelfde resultaten te behalen.

Start vandaag nog en kom tot:

Meer Contact

Ontdek hoe de handpop je kan helpen om diepere, authentieke contacten te leggen met de kinderen in je groep, waardoor je nog beter op hun behoeften kunt inspelen.


De handpop in de rol van een vertrouwde 'vriend' kan een brug bouwen tussen jou en de kinderen, waardoor communicatie en contact natuurlijker en effectiever wordt.

Meer Taal

Gebruik de kracht van de handpop om spraak en taal op een speelse en toegankelijke manier te stimuleren.


Of het nu gaat om het introduceren van nieuwe woorden, het voeren van boeiende gesprekken of het laten oefenen met klanken, de handpop geeft de taalvaardigheid van kinderen een sprong voorwaarts.

Meer Betrokkenheid

Zie hoe de handpop de deelname van de kinderen in jouw groep vergroot en hun aandacht vasthoudt. Bij elke activiteit die je aanbiedt en elk gesprek wat je voert.


Door hun betrokkenheid te vergroten, moedig je actief leren aan, maak je hen enthousiast om iets nieuws te ontdekken en wordt het leren leuker.

Meer Plezier

De toevoeging van een actieve handpop brengt vooral veel plezier in de leeromgeving waardoor kinderen niet alleen leren, maar ook genieten van elk moment.


Met een slim ingezette handpop verander je leren in een avontuur vol verrassingen en speelse ontmoetingen die van leren een feest maken waar niet alleen de kinderen blij van worden, maar jij ook.

BONUSSEN:

Nooit meer zonder ideeën voor een activiteit voor jouw pop

Een schat aan kant en klare activiteiten waarmee jouw pop direct aan de slag kan om de (taal)ontwikkeling van kinderen te stimuleren


Kijk eens wat onze studenten zeggen:

Miranda

Ik heb inzicht gekregen in wat ik allemaal met Lola zou kunnen doen. Ook de theorie is voor mij een ontzettende fijne, belangrijke en nuttige ondersteuning geweest. Ik zou de cursus aan iedereen die een pedagogische rol te vervullen heeft met kinderen aan kunnen bevelen.

Leoni

Ik vond de lessen fijn en de cursus goed opgebouwd. Ik vond het fijn dat er tijd tussen de lessen zat zodat ik kon oefenen en de tips kon toepassen. Voor mij werkt dat beter dan alles in een middag en daarna zelf aan de slag. De stapsgewijze aanpak maakten dat ik mijn pop er weer bij pakte en er mee aan de slag bleef.

An

Een van de eye-openers voor mij was dat je (hand)pop ALTIJD aan de kant van het kind staat. Dat vind ik geweldig! (en belangrijk.) Daar waar een kind richting de ouder wrijving kan voelen t.o.v. autoriteit, goed bedoelde adviezen, heeft de handpop de rol van relativeren, een ondeugende opmerking en lekker kind te kunnen zijn met het kind. Iets wat de ouder/opvoeder/pedagoog niet altijd voor elkaar krijgt.

Anke

De opbouw en inhoud van de cursus was erg fijn, compleet en duidelijk. Dat het online kon vond ik ook fijn. Ik heb geleerd hoe ik Mees een karakter en een stem kan geven en ook hoe ik haar het beste kon introduceren aan de kinderen. Het is zo heerlijk duidelijk hoe Helen alles rustig uitlegt. Door haar ervaring kan ze heel goed vertellen hoe of waarom iets het beste werkt op een bepaalde manier, dat is zo fijn.

Marieke

Wat ik nu wel kan en voor de cursus niet is dat ik Pip een stem kan geven, dat de bewegingen van Pip veel mooier en geloofwaardiger zijn en dat ze een karakter heeft gekregen. Ik heb de techniek door de cursus echt veel beter onder de knie. Wat voor mij een eyeopener was is dat je gewoon kunt spelen en niet hoeft te denken ‘ik kan het niet’, dat je gewoon aan de slag gaat en door het doen steeds een stapje verder gaat. Ik kwam er ook achter dat je vaak veel te moeilijk denkt.

Marian

Helen leert je hoe je echt kunt gaan vertellen via een handpop. Daardoor ging ik mijn pop dus echt toepassen. Ze start met hele eenvoudige en laagdrempelige onderwerpen waar ik zelf nooit bij stil gestaan had. Door haar enthousiasme en de praktische handvaten is de drempel niet meer zo hoog nu. Mijn pop is een heel belangrijk onderdeel van mijn groep geworden. Ik weet nu hoe ik onderwerpen aan moet pakken en hoor zoveel meer terug van kinderen dan voorheen. Het voelt als een enorm cadeau!

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik een cursus volgen?

Een cursus is de snelste manier om het werken met een pop eigen te maken. Het heeft een opbouw en neemt je stap voor stap mee in de vaardigheden die nodig zijn om te komen tot het doel van de cursus.


Je mag het wiel zelf uitvinden natuurlijk, maar je kunt ook kiezen voor een snellere en effectievere weg, de weg die ik al voor je belopen heb. In mijn cursussen deel ik mijn ervaring, de do-s and don’ts en geef ik je alternatieven voor veelvoorkomende valkuilen. Ik leer je mijn ‘kneepjes van het vak’, mijn trucjes en de inzichten die ik heb opgedaan in de 30 jaar waarin ik met handpoppen werk.


Dat maakt dat je veel zelfverzekerder met jouw pop begint en een snellere ontwikkeling door kunt maken dan zonder cursus.

De cursussen zijn allemaal op de praktijk van het werken met kinderen gericht. Dat wat zich ook nog in de groep of in je praktijk afspeelt en de setting waarin jouw pop een plek moet gaan krijgen, is in de opzet van de cursus meegenomen.


Ik bied je een aanpak die werkt, die niet draait om talent of speltechniek, maar om inzicht, gezond verstand en het verlagen van drempels. Voor het kind, maar ook voor jezelf. En daarmee kom je tot een pop die bij je past en die blijft werken.


Maak gebruik van mijn kennis en ervaring en kom tot een pop waar kinderen bevriend mee willen zijn en die hen uit kan dagen tot bijvoorbeeld taal. Laat je daar me leiden en merk dat je in vrij korte tijd komt tot hele andere resultaten met jouw pop dan je nu behaalt.


“Als je blijft doen zoals je deed, dan krijg je wat je altijd al kreeg”


Jij bent slimmer en gemotiveerder dan dat want je bent al hier. Zet vandaag nog de volgende stap en verander het resultaat wat je kreeg in een resultaat waar je echt blij van wordt.

Hoe krijg ik toegang tot deze cursus?

Je hebt toegang tot de cursus zodra de cursus is betaald. Dat is dus helemaal aan jou en kan vandaag al zijn.

Is er een geld-terug garantie?

Ja. Ik hanteer voor mijn cursussen een GEEN VOORUITGANG? GELD TERUG! garantie.


Als jij geen resultaat ziet door de cursus, dan stort ik jouw cursusgeld terug. Ik ben er om je verder te helpen en wil, net als jij, dat je succesen boekt. Als die uitblijven, dan krijg je jouw geld terug.

Bekijk deze pagina voor meer informatie

Wanneer zou ik resultaten moeten gaan zien?

De cursus is praktisch opgezet en gericht op het aanleren van vaardigheden en technieken die je gaan helpen om via jouw pop contact te maken met de kinderen in jouw groep. Als je elke dag een les volgt, dan zou je binnen twee weken het eerste resultaat moeten zien in de vorm van meer controle ervaren over jouw pop, een pop die mooier en geloofwaardiger tot leven komt en een non-verbale kennismaking van jouw pop met de kinderen in jouw groep. De echte gesprekken met kinderen ga je vanaf module 3 (na 2 weken, bij ongeveer elke dag een les) voeren.

Het is online, kan ik dan wel vragen stellen?

Jazeker! Je kunt altijd contact met me opnemen en/of je vraag stellen in de Facebookgroep bij deze cursus. Ik beantwoord je zo snel mogelijk. Het voordeel van de Facebookgroep is dat ik naar aanleiding van vragen, video's kan delen waarin ik je het antwoord samen met mijn pop laat zien. Dat is vaak effectiever omdat je daarmee ook direct ziet wat ik bedoel en hoe jij jouw situatie op kunt lossen.


Wanneer je ook toegang hebt tot de maandelijkse Zoommeetings, kun je me daarin live al jouw vragen stellen.

Mijn werkgever betaalt de cursus, kan ik me dan ook inschrijven?

Lucky you! Als je de cursus niet zelf betaald, klik dan de link boven de betaalknop op de volgende pagina aan. Daarmee kom je in het invulformulier uit waarop je zowel jouw gegevens als die van jouw werkgever invult. We sturen de factuur dan naar je werkgever en schrijven je in met jouw eigen mailadres. Je start met de cursus zodra de betaling binnen is.

Wat heb ik nodig om de cursus te volgen?

Je hebt in de eerste plaats een pop nodig waarmee je kunt oefenen. Zonder een pop blijft het een ‘kijkactiviteit’ waarin je mij vooral aan het werk ziet. Dat is leuk om naar te kijken, maar spelen met een pop is iets wat je vooral leert door te gaan doen.


Wat handig is om in de buurt te hebben als je gaat oefenen is een spiegel en/of de camera van je smartphone, daarin zie je hoe jouw pop precies overkomt. Let tijdens het oefenen met een spiegel vooral op je pop en niet op jezelf want jouw publiek doet dat ook niet, die ziet ook vooral de pop.


En natuurlijk een internetverbinding want anders kun je niet online en offline is de cursus niet beschikbaar. De cursus is op een desktop, tablet of telefoon te volgen. Plaats je telefoon of tablet op bijvoorbeeld een statief of muziekstandaard zodat je jouw handen tijdens de les vrij hebt om te oefenen met jouw pop.

Krijg ik een bewijs van deelname?

Ja, wanneer je jouw cursus helemaal hebt afgerond, kun je een deelnamecertificaat bij ons aanvragen. We sturen dat via de mail naar je toe.

Mijn vraag staat hier niet tussen

O jee, dan heb je ook geen antwoord gevonden dus. Stuur je vraag even naar helen@helenmeurs.com, dan kom ik bij je terug met een antwoord.

Samenvattend:

Aanbieding


 • Onbeperkt toegang tot de online cursus "Laat de handpop voor je werken" €399,-

+BONUS

 • 25 korte spelletjes die jouw pop kan doen met kinderen €17,-
 • 25 vragen om een gesprek mee te beginnen €7,-
 • 25 speelse taalactiviteiten €27,-
 • Toegang Facebookgroep "Meer Zicht op Kinderen Via Jouw Handpop" onbetaalbaar
 • Een jaar lang wekelijks een tip, oefening of activiteit voor jou of jouw pop in je mailbox €97
 • Een jaar lang gratis toegang tot de Puppet Power Playschool t.w.v. €17,- per maand €204

€751

€399,-

Laat de handpop voor je werken

Een speelse en uitnodigende aanpak voor juffen en meesters van peuters en kleuters die laagdrempelig willen werken aan taal en sociaal-emotionele vaardigheden

en die behoefte hebben aan een frisse, nieuwe aanpak
37
dagen
:
10
uren
:
47
minuten
:
24
seconden

*Deze aanbieding is geldig tot 6 november a.s.

Aangemaakt met systeme.io

Helen Meurs

Powered by