Aan de slag met Taalstimulering

25 Speelse activiteiten die jouw handpop uit kan voeren


Kant - en - klare activiteiten die passen bij jouw programma en jouw beschikbare tijd. Compleet met script voor jouw pop. Gemaakt voor juffen en meesters die het wiel zelf niet zo nodig uit hoeven te vinden, met materialen die je hebt óf die zijn toegevoegd als bijlage.


Voor juffen en meesters van 3 tot 8 jarigen die kinderen via een hand- of klaspop uit willen dagen tot meer actief taalgebruik, een grotere betrokkenheid en hen spelenderwijze willen laten oefenen met taal.


Direct te downloaden als PDF

Een jaar lang ideeën voor jouw pop

Een Uitdagende Mailreeks voor hen die een wekelijkse spelprikkel willen ontvangen waarmee de handpop meer gaat leven en echte activiteiten gaat ontplooien.


Ik neem je mee in mijn denkproces en daag je uit om, misschien wel nieuwe, keuzes te maken in de invulling van jouw pop. Ik geef je tal van invalshoeken en uitwerkingen die je direct op jouw pop kunt toepassen en waar je geen groot speltalent voor hoeft te zijn.


Naast vertellen wat je kunt doen, vertel ik je ook hoe je het doet, wat je beter niet kunt doen en hoe je allerlei veel voorkomende handpopsituaties op kunt lossen.


Ik bereid de activiteiten voor, jij voert ze uit, deal?

Van lastig gedrag naar groeikans

Tijdens deze masterclass ontdek je hoe je jouw handpop kunt laten reageren op situaties waarin kinderen constant de aandacht van de pop opeisen, door het gesprek of de activiteit met de pop heen blijven roepen, ruzie maken om de pop, of ander gedrag vertonen dat de geplande activiteit verstoort.


Je ziet hoe mijn pop deze uitdagende situaties op een speelse en doeltreffende manier oplost, waardoor niet alleen de situatie beheersbaar wordt, maar kinderen ook waardevolle tools en handvatten krijgen die ze zelf kunnen gebruiken. Hij is speciaal gemaakt voor hen die met kinderen werken in groepsverband.


Powered by