De handpop die deuren opent naar de wereld van jouw kind

Creeër een hulpmiddel waarmee je jouw kind nog beter gaat begrijpen

De handpop als speelgoed ken je wel. Kinderen gebruiken ze graag om hun wereld beter te begrijpen en hen te laten oefenen met dat wat ze nog een beetje eng vinden, waar ze nog wat hulp bij nodig hebben of in situaties waarin ze zich graag even willen verschuilen achter de pop.


Als je een handpop door de ogen van een kind gaat bekijken dan zie je een hulpmiddel ontstaan waarmee je een brug kunt slaan tussen jouw wereld en die van jouw kind. Een hulpmiddel waarmee je op een andere manier contact kunt leggen met je kind, wat je helpt om wat speelser en meer 'out of the box' te denken en te handelen en waarmee je toegang kunt krijgen tot de wereld van jouw kind, tot dat wat het je niet uit zichzelf vertelt. Gewoon omdat jij een volwassene bent en de pop niet.


Wanneer je de kracht van de handpop hebt ontdekt en begrijpt hoe je die kunt gebruiken om de relatie met jouw kind te versterken, dan zul je de pop, net als ik omarmen, en nooit meer los willen laten.

De meerwaarde van de pop voor jou als (groot)ouder:

Verbeterde communicatie

Een kind praat makkelijker tegen een pop en vertelt hem meer

Bevordering van groei en ontwikkeling

Een pop kan een kind uitdagen om nieuwe dingen uit te proberen

Inzicht in de behoeften van je kind

Via de pop ontdek je wat er nog meer in dat koppie om gaat

Gezinsinteractie en betrokkenheid

De pop wordt een onderdeel van het gezin en zorgt voor plezier

Ontdek hoe een handpop een totaal ander verhaal van jouw kind te horen kan krijgen dan jij. Gebruik zijn vriendelijkheid en uitnodigende karakter om jouw kind uit te dagen, om zijn groei en ontwikkeling te stimuleren. Krijg inzicht in de behoeften van je kind en ervaar hoe de band met jouw kind hechter wordt.


Wil je meer weten of zelf met een handpop aan de slag? Kijk dan even hier of stuur me een mailtje (helen@helenmeurs.com), ik denk graag met je mee.


Powered by