JaNee heeft Alles - het ideeënboek

In 2007 verscheen de eerste druk van “JaNee heeft Alles”, een handleiding geschreven voor leerkrachten BO die een concrete invulling wilden geven aan de handpop als pedagogisch hulpmiddel in de klas.


In de handleiding werden de ontwikkelingsgebieden en meest gebruikte thema’s in het kleuteronderwijs voorzien van activiteiten en invullingen die via de pop ingebracht konden worden.


De handleiding was geschreven vanuit de handpop JaNee, maar JaNee was inwisselbaar voor elke andere pop. Het karakter van JaNee was zo opgebouwd en uitgedacht dat ze zowel een jongetje als een meisje kon zijn en in beide gevallen kon werken aan het vergroten van de weerbaarheid van kinderen.


“JaNee heeft Alles” is in eigen beheer uitgegeven, 2 x in herdruk gegaan en is in 2012 vervangen voor de handleiding “De handpop als pedagogisch hulpmiddel“ die zich niet meer uitsluitend op het onderwijs richt.


De activiteiten en ideeën uit JaNee Heeft Alles worden nog steeds gebruikt in mijn cursusmaterialen.

Helen Meurs

Hi, ik ben Helen, juf, handpopcoach, ontwikkelaar, trainer en creatief denker. Via dit blog deel ik nieuws, inzichten, ideetjes en artikelen rondom het werken met de handpop als pedagogisch hulpmiddel. Wil je daar niets van missen? Abonneer je op mijn malings en alles wat ik hier schrijf wordt automatisch in jouw digitale brievenbus afgeleverd.


Powered by