Meer rust en plezier in de Sinterklaasperiode

Laat jouw pop de rustbrenger zijn te midden van alle Sinterklaasindrukken. Leer in deze praktische cursus hoe je het Sinterklaasthema van begin tot eind leuk houdt en zorg ervoor dat zowel jij als de kinderen kunnen genieten van een speelse en ontspannen Sinterklaastijd.

 • Een geheel nieuwe kijk op Sinterklaas
 • Een leidende en goed ingevulde rol voor jouw handpop
 • Spelen met de mogelijkheden die dit thema geeft


79

Programma Details

 • Totale duur: 5 - 10 uur
 • 10 dagen lang een opdracht
 • 30 - 60 minuten per dag
 • Besloten Facebookgroep voor ondersteuning
 • Je bepaalt zelf je tempo
 • Geen vaste lesuren
 • Praktisch en Speels
 • Direct toepasbaar

Dit programma is voor...

Ouders, Opa's, Oma's en andere Verzorgers die thuis aan de slag willen met een speelse invulling van het Sinterklaasfeest.

Professionals die de stress in de Sinterklaasperiode willen verlagen en leerrijke activiteiten willen bieden in dit thema.

Anderen die zin hebben om van Sinterklaas een heerlijk feest te maken en zich graag door mij willen laten inspireren.

Dit programma is gemaakt om in de drukste tijd van het jaar op een speelse manier contact met jouw of een kind te hebben en ervoor te zorgen dat het Sinterklaasfeest van het begin tot het einde leuk en gezellig blijft.


Dit programma is ook geschikt voor hen die bijvoorbeeld via Whatsapp, Skype, Zoom of Meet beeldcontact met kinderen hebben. Ik geef je alle tools die je nodig hebt om jouw pop ook via een beeldverbinding goed te laten werken.

Door deel te nemen aan mijn Sinterklaascursus met de handpop in de hoofdrol, profiteren deelnemers van de volgende voordelen:


Dit zijn de voordelen van dit bijzondere Sinterklaas programma:


 • Vermindering van stress en spanning: Door gebruik te maken van de handpop en een speelse benadering, wordt de stress en spanning die kinderen ervaren tijdens de Sinterklaastijd verminderd. Dit heeft een positief effect op hun leervermogen en humeur
 • Creëren van rust en plezier: De cursus biedt een alternatieve aanpak waarin spel, plezier en een toegankelijke Sinterklaas centraal staan. Hierdoor is er meer rust en ontspanning in de laatste weken van het jaar, zowel voor de kinderen als voor jou.
 • Angst voor Sinterklaas wegnemen: Door de handpop als vriend van Sinterklaas in te zetten, kunnen kinderen al hun vragen over Sinterklaas via de pop stellen, opdrachten voor Sinterklaas uitvoeren en ervaren dat ze Sinterklaas echt kunnen helpen. Dit versterkt de relatie en vermindert eventuele twijfels en angst bij de kinderen.
 • Ontspanning, rust en plezier voor kinderen: De handpop fungeert als boodschapper tussen de kinderen en Sinterklaas, waardoor er ontspanning, rust en vooral veel plezier ontstaat.

"Het Leukste Sinterklaas Avontuur Ooit" biedt een vernieuwende benadering om stress te verminderen, plezier te vergroten en een andere band met Sinterklaas op te bouwen. Het brengt ontspanning en vreugde in de Sinterklaastijd, zowel voor jou als voor de kinderen die het avontuur samen met jou en jouw pop beleven ..


Wat belangrijk is om te weten, is dat dit geen spelcursus is, ik ga je niet leren hoe je jouw pop tot leven roept, maar ik geef aan het begin van deze cursus wel een techniekles waarin alle spelvaardigheden die je nodig hebt, aangestipt worden

Jouw pop doet het werk

Vrienden met de Sint

Jouw pop is bevriend met Sinterklaas en heeft een boel inside information

Je mag hem helpen

Je krijgt opdrachten van de Sint en komt er achter dat hij net zo is als jij

Je kunt hem vragen stellen

Alles wat je van Sinterklaas wilt weten, kun je hem vragen

Aan het eind van deze cursus

 • Heb je jouw eigen Sinterklaasboek klaar
 • Heb je verschillende onderwerpen uitgewerkt om jouw pop over Sinterklaas te laten vertellen
 • Heb je opdrachten geformuleerd die jouw pop van Sinterklaas krijgt
 • Heb je een aantal Sinterklaasactiviteiten klaar liggen die niet jij, maar jouw pop, met de kinderen gaat doen
 • Heb je een hele nieuwe kijk op het Sinterklaasthema gekregen

Deze cursus wordt gegeven door Helen Meurs & JaNee

Over Ons

Ik ben een fan van Sinterklaas en vind Sinterklaas echt het leukste kinderfeest wat er is. Maar ik zag, als kleuterjuf ook, hoeveel stress kinderen tijdens de Sinterklaastijd opbouwen en welk effect dat heeft op hun leervermogen en hun humeur. Tot de kerstvakantie raken de meeste kinderen die spanning niet meer kwijt.


Voor mij is dat een reden geweest om te zoeken naar een andere vorm, een vorm waarin spel, plezier en een toegankelijke Sinterklaas centraal stonden. Ik werkte al met een handpop in mijn groep en besloot dat die de hoofdrol moest gaan spelen in dit nieuwe Sinterklaas verhaal.


Dat is nu, op de kop af, 25 jaar geleden. Mijn Sinterklaasfeest is na die ontmoeting nooit meer hetzelfde geweest. Ik ben nog steeds wel blij dat hij weer vertrokken is, maar om een andere reden dan voorheen; ik moet nu bijkomen van alle opdrachten die ik van JaNee krijg, van alle ideetjes die ze verzonnen heeft en waar ze toch nog even mijn handen voor moet gebruiken, of mijn schaar, of dat ene spel waar ze al 5 jaar niet naar omgekeken heeft en wat ergens op zolder zou moeten liggen. ‘Ja Helen, ik weet het zeker, je moet gewoon nog een keertje zoeken’.

Dit jaar staat het leukste Sinterklaas avontuur ooit, opnieuw in de planning. Doe je mee?

Dit is wat deelnemers over deze cursus zeggen...

Charley West

HEAD OF MARKETING AND COMMUNICATIONS

"Toen ik mijn eerste opdracht thuis uitprobeerde, qua creativiteit geen probleem, ik was meteen vertrokken. Wauw, zo had ik nog nooit naar thema Sinterklaas gekeken... De handvaten die je gaf, de woonst van Sinterklaas... ik begon meteen aan de opdracht: in 1 woord ZALIG, dit is mijn ding! Vandaag start ik met het voorstellen van de handpop in mijn klas. De eerste keer dat ze op toneel kwam... enkel het kijken, bracht de kinderen aan het lachen en ze keken geboeid, vragend, nieuwsgierig terug... dit waren magische momenten voor de kinderen en voor mezelf. Dankjewel voor deze prachtige inkijk, uitgewerkte ideeën, kant-en-klaar te gebruiken en/of aan te vullen met eigen ideeën. De Sinterklaas 10-daagse is intens en goed gevuld, maar door de dagelijkse opdrachten perfect bij te houden."

Elke

Leerkracht

Phibie Aniston

GLOBAL MARKETING DIRECTOR

"Ik wilde leren hoe ik mijn pop Flo op een goede manier kan betrekken bij het Sinterklaasthema en ideeën krijgen hoe en op welke manier ik dat kan doen. Ik had er nooit bij stil gestaan dat je dagelijkse dingen met een kleine verandering helemaal in het thema kan doen passen. Dat je Sinterklaas op deze manier laagdrempelig maakt. Ik vond het een zeer leuke 10 daagse, ik heb weer zeer veel ideeën opgedaan, met hier en daar een aanpassing kan ik de meeste activiteiten gebruiken (de kinderen in mijn stagegroep zijn van 7 maanden tot 2,5 jaar oud)."

Ingrid

Pedagogisch Medewerkster

Charley West

HEAD OF MARKETING AND COMMUNICATIONS

"Ik wil mijn handpop meer gaan inzetten in mijn klas en ben erg zoekende naar de manier waarop. Ik vind het fijn om nieuwe dingen te leren, geinspireerd te worden, meer te gaan denken zoals een kind dat zou doen en die vertaalslag naar de pop te maken zodat de pop een vriendje is voor mijn kleuters. Heel leuk om dat in een thema te gieten. Het thema verder uit te werken. Dat geeft inspiratie en ideeën voor andere thema's. De tips om geen open maar gesloten vragen stellen, om de hand van de pop niet gebruiken maar je eigen hand en zelf niet teveel in gesprek willen gaan met de pop, waren voor mij nieuw. Wat een ontzettend leuke cursus was dit. Ik kon niet meer stoppen met het bedenken van activiteiten en verhaallijnen en het zoeken naar foto's. Ook mijn collega's, waar ik vandaag (di 15 november) ben geweest met het inleidende verhaal over de vriendschap tussen Jip en Sint, vonden het geweldig."

Edith

Leerkracht

*Je hebt toegang tot deze cursus vanaf 15 september en dus ruim de tijd voor jouw eigen sinterklaasavontuur