cURSUSSEN

Online cursus: Laat De Handpop Voor Je Werken

Wil jij meer zicht op kinderen krijgen en hen op een speelse manier uitdagen? Dan is deze online cursus iets voor jou! Leer hoe je van jouw handpop een volwaardig hulpmiddel kunt maken voor de taal- en sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen tussen de 2 en 8 jaar.

Met praktische oefeningen leer je de techniek om jouw pop te laten praten en interactie te laten hebben met kinderen, terwijl jij zelf de rol van begeleider op je neemt. Je bepaalt zelf het tempo en de duur van de cursus en ontvangt na afloop een deelnamecertificaat.

En dat is niet alles! Naast de lessen krijg je ook toegang tot onze besloten Facebookgroep “Meer Zicht Op Kinderen Via Een Handpop”, waar je al jouw vragen kunt stellen en jouw eigen situaties voor kunt leggen. Bovendien ontvang je tijdelijk ook nog eens vier waardevolle bonussen, waaronder 25 korte spelletjes die jouw pop kan doen met kinderen en 52 weken lang een wekelijkse mail met extra tips, ideetjes en spelletjes.

Deze cursus is ideaal voor juffen, meesters en andere professionals die werken met kinderen en hun passie voor het vak levend willen houden. Investeer in jezelf en in de ontwikkeling van kinderen voor slechts €399,- per persoon. Schrijf je nu in en leer hoe jij jouw handpop kunt transformeren tot een onmisbare tool voor de ontwikkeling van kinderen!

Korte online cursus: Breng je handpop tot leven in 10 eenvoudige stappen

Wil jij graag meer contact maken met kinderen of cliënten door het gebruik van een handpop, maar vind je het lastig om te beginnen? Dan hebben wij dé oplossing voor jou: de cursus Een Vliegende Start Met Jouw Handpop!

In slechts 10 dagen leer je de vaardigheden die nodig zijn om jouw handpop tot leven te wekken en er een speels maatje van te maken. Na deze cursus voel je je zekerder met jouw pop en beheers je de bewegingen die hij maken kan. Je weet hoe je speelt met aandacht en betrokkenheid en begrijpt hoe jouw pop contact maakt met een kind of cliënt. Bovendien heeft jouw pop een geloofwaardig karakter gekregen en weet je hoe je hem kunt introduceren bij jouw doelgroep.

Deze cursus is speciaal ontworpen om je over de eerste drempel heen te helpen. Met een 10 stappenplan leer je jouw pop gericht en gecontroleerd tot leven te wekken, waarbij je steeds denkt vanuit contact maken met jouw doelgroep. Het programma bestaat uit tien praktische en gerichte opdrachten die je online kunt volgen op momenten die jou uitkomen.

De cursus is geschikt voor iedereen die een handpop heeft en wil gebruiken als hulpmiddel om contact te maken met kinderen of ouderen. Het is perfect voor juffen, meesters, pedagogisch medewerkers, coaches, contactclowns en speltherapeuten die nieuwsgierig zijn naar het gebruik van een handpop en willen ontdekken of het een hulpmiddel is wat bij hen past.

Deze cursus is niet gericht op het maken van een voorstelling of het leren buikspreken, maar biedt een fijne basis voor verdere verdieping in onze andere cursussen.

Wil jij graag een goede start maken met de handpop in jouw groep? Schrijf je dan nu in voor de cursus Een Vliegende Start Met Jouw Handpop, voor slechts 49 euro!

Thema cursus: Het Leukste Sinterklaas avontuur Ooit

Een Speelse en Uitnodigende Benadering van een Stressvol Thema

Ben je al klaar voor Sinterklaas? Of je nu al uitkijkt naar zijn komst of niet, je kunt er niet omheen. Vooral als je met jonge kinderen hebt of ermee werkt, weet je hoeveel stress deze tijd van het jaar kan veroorzaken.

Maar maak je geen zorgen, er is een oplossing!

Maak kennis met een Sinterklaas-avontuur met jouw eigen pop in de hoofdrol.

Dit idee is ontstaan uit de ervaring van een kleuterjuf die zag hoeveel stress kinderen tijdens de Sinterklaastijd opbouwden. Het doel van dit nieuwe Sinterklaas verhaal is om spel, plezier en een toegankelijke Sinterklaas centraal te stellen.

Jouw pop is bevriend met Sinterklaas en kan dat aannemelijk maken. Door het feit dat hij bevriend is met Sinterklaas, kan hij Sinterklaas vragen stellen, opdrachten voor Sinterklaas uitvoeren en heeft hij antwoorden op een heleboel vragen over Sinterklaas. Een pop die bevriend is met Sinterklaas en over hem praat als een gewoon mens, haalt veel spanning bij kinderen weg en kan alle indianenverhalen over hem direct ontkrachten. Kinderen vinden het prachtig en kunnen Sinterklaas echt helpen terwijl ze ondertussen alles aan hem kunnen vragen wat ze weten willen. Sinterklaas geeft overal antwoord op en dat zorgt voor ontspanning, rust en heel veel plezier.

Maak je dit jaar klaar voor het leukste Sinterklaasfeest ooit en laat jouw pop de boodschapper zijn tussen jouw kinderen en Sinterklaas.

F.A.Q.

Veelgestelde vragen

Mijn online cursussen bestaan uit lessen die van tevoren opgenomen zijn en waarin ik een opbouw hanteer die jou elke les een stap verder helpt. In elke les komt een onderwerp aan de orde, doe je oefeningen en krijg je een opdracht waarmee je het onderwerp van de les verder eigen maakt.

Je volgt de lessen op momenten en plaatsen die je zelf kiest en logt in via je telefoon, een tablet of een computer. Om deel te nemen aan de cursus heb je een internetverbinding nodig èn een pop waarmee je kunt oefenen.

Ja, je kunt altijd contact met me opnemen wanneer je hulp nodig hebt en krijgt toegang tot een besloten Facebookgroep.

Elke cursus heeft een eigen Facebookgroep en in die groep kun je, naast vragen stellen, ook contact zoeken met andere deelnemers aan de cursus. 

Nee, al mijn cursussen zijn in afgeschermde leeromgevingen geplaatst en zijn zonder account niet te bekijken. De video’s die bij de cursussen horen, zijn alleen in de cursus te bekijken en worden niet beschikbaar gesteld via mijn YouTube kanaal.

Op dit moment maak ik gebruik van 2 online omgevingen: de handpopcoachvakschool.nl en mastermind.com.

Mastermind.com, een Amerikaans, professioneel platform waar eenvoud en leren hand-in-hand gaan, is de plek waar al mijn Nederlandse en Engelstalige cursussen (met uitzondering van de opleiding tot handpopcoach) in de toekomst zullen worden ondergebracht.

Welke cursus bij je past hangt af van je wensen. Wat wil je leren? Wil je jouw pop alleen tot leven roepen, komt hij maar zo nu en dan tevoorschijn (bijvoorbeeld bij het introduceren van een nieuw thema) of wil je vooral niet-talig bezig zijn met de pop? Dan kom je met de instapcursus “Breng je pop tot leven in 10 eenvoudige stappen” heel ver.  Deze cursus is ook uitermate geschikt om te ontdekken of je het werken met een pop leuk vindt.

Wil je meer en de pop gaan gebruiken in jouw klas, groep of praktijk? Dan adviseer ik je een bredere cursus omdat je daarin niet alleen naar speltechniek kijkt, maar ook naar obstakels die zich in de praktijk voor kunnen doen. Hoe los je die op en zorg je ervoor dat die het werken met de pop niet in de weg gaan staan?

Wil je graag 1-op-1 met me werken? Dan is de masterclass de beste optie.

Kijk vooral naar het schema hieronder en vraag je af wat je wilt leren. Je ziet dan wat er het best bij je past.

Ja, dat is onvermijdelijk.

De overlap zit m.n. in de spellessen (omdat het tot leven roepen van de pop in alle cursussen aan de orde komt) maar de lessen zijn niet hetzelfde. In “Breng de handpop tot leven” oefen je de vaardigheid vooral, in “Laat de handpop voor je werken” de vaardigheid niet alleen geoefend wordt, maar wordt die ook in de klas-setting wordt geplaatst. 

“Breng je handpop tot leven” is gemaakt als instapcursus met een brede doelgroep voor ogen en draait vooral om vaardigheden. “Laat de handpop voor je werken” is veel uitgebreider en draait om vaardigheden en de toepassing van de pop in de groep. In deze cursus komt ook het babbelen aan de orde.

De basiscursussen voor het onderwijs, de kinderopvang, de hulpverlening & zorg zijn in 2017 opgenomen. In die tijd was ik eigenaar van handpop.nl en werkte ik vooral met menspoppen. Deze drie cursussen zijn in de basis hetzelfde en hebben kleine verschillen m.b.t. de leeftijdsgroep waarmee gewerkt wordt (jonge- en oudere kinderen) en de werkvorm (groep, groepjes, of individueel). In deze cursussen ligt de nadruk op de techniek van het spelen, het introduceren van de pop en het werken met attributen en materialen om jouw pop in te passen in je programma.

Hieronder is de inhoud van de 4 basiscursussen voor je op een rijtje gezet

Stuur me gerust een mail als je twijfelt wat de beste cursus voor jou is. Ik help je graag verder: helen@helenmeurs.com

Een cursus is de snelste manier om het werken met een pop eigen te maken. Het heeft een opbouw en neemt je stap voor stap mee in de vaardigheden die nodig zijn om te komen tot het doel van de cursus.

Je mag het wiel zelf uitvinden natuurlijk, maar je kunt ook kiezen voor een snellere en effectievere weg, de weg die ik al voor je belopen heb. In mijn cursussen deel ik mijn ervaring, de do-s and don’ts en geef ik je alternatieven voor veelvoorkomende valkuilen. Ik leer je mijn ‘kneepjes van het vak’, mijn trucjes en de inzichten die ik heb opgedaan in de 30 jaar waarin ik met handpoppen werk.

Dat maakt dat je veel zelfverzekerder met jouw pop begint en een snellere ontwikkeling door kunt maken dan zonder cursus. In al mijn cursussen werk ik met aanvullende cursusgroepen waarin je vragen kunt stellen en me jouw situatie voor kunt leggen.

De cursussen zijn allemaal op de praktijk van het werken met kinderen gericht. Dat wat zich ook nog in de groep of in je praktijk afspeelt en de setting waarin jouw pop een plek moet gaan krijgen, is in de opzet van de cursus meegenomen.

Ik bied je een aanpak die werkt, die niet draait om talent of speltechniek, maar om inzicht, gezond verstand en het verlagen van drempels. Voor het kind, maar ook voor jezelf, om daarmee te komen tot een pop die ook bij jou past en die blijft werken. Die aanpak wordt steeds verder uitgebreid en nieuwe inzichten worden niet alleen gedeeld met de studenten van mijn opleiding, maar ook met de cursisten van de cursus ‘laat de handpop voor je werken’.

Ik weet wat ervoor nodig is om te komen tot een pop waar kinderen bevriend mee willen zijn en die hen uit kan dagen tot bijvoorbeeld taal en ga graag met je aan de slag om, in vrij korte tijd te komen tot hele andere resultaten met jouw pop dan je nu behaalt. 

Want “als je blijft doen zoals je deed, dan krijg je wat je altijd al kreeg”

Nee, een inschrijving is persoonlijk. Er wordt een account aangemaakt op jouw naam.

Je kunt een account niet delen. Bij het vermoeden van misbruik nemen we contact met je op en kunnen we de toegang tot de cursus blokkeren.

pop in de groep.

Dan krijg je je geld terug.  Ik hanteer voor mijn cursussen een NIET GOED? GELD TERUG! garantie. 

Als jij geen resultaat ziet door de cursus, dan stort ik jouw cursusgeld terug.

Bekijk deze pagina voor meer informatie

Lucky you! Als je de cursus niet zelf betaald, dan vul je bij de inschrijving de gegevens van jouw werkgever in. We sturen de factuur dan naar je werkgever en schrijven je in met jouw eigen mailadres zodra de betaling binnen is.

Stuur me je vraag even toe op helen@helenmeurs.com, dan helpen we je verder.

Scroll naar boven