7 Sectoren waar een handpop gebruikt wordt

Handpoppen worden in verschillende sectoren gebruikt waar men te maken heeft met 0 – 9 jarigen. Laten we eens kijken welke sectoren dan o.a. zijn:


Onderwijs: Handpoppen worden vaak gebruikt in kleuterscholen, basisscholen en buitenschoolse opvang om kinderen te onderwijzen, te motiveren en te betrekken bij het leerproces. Ze kunnen worden ingezet om verschillende onderwerpen en vaardigheden te ondersteunen, zoals taalontwikkeling, rekenen, sociaal-emotionele vaardigheden en meer.


Kinderopvang: Handpoppen kunnen worden gebruikt in kinderdagverblijven en peuterspeelzalen om jonge kinderen te helpen bij hun ontwikkeling, communicatie en sociale interactie. Ze kunnen bijvoorbeeld worden ingezet tijdens voorleessessies, liedjes zingen, rollenspel en andere activiteiten die de groei en ontwikkeling van het kind bevorderen.


Therapie en begeleiding: Handpoppen kunnen een effectief hulpmiddel zijn voor therapeuten, counselors en maatschappelijk werkers die met kinderen werken. Ze kunnen worden gebruikt om kinderen te helpen emoties te uiten, sociale vaardigheden te oefenen, en om te gaan met moeilijke situaties, zoals scheiding, verlies of pesten.


Speciaal onderwijs: Handpoppen kunnen nuttig zijn voor het werken met kinderen met speciale behoeften, zoals autisme, ADHD, leerstoornissen of communicatiestoornissen. Ze kunnen helpen bij het aanleren van sociale vaardigheden, het verbeteren van de communicatie en het verminderen van angst.


Gezondheidszorg: Handpoppen kunnen worden gebruikt door kinderartsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners om kinderen te helpen zich op hun gemak te voelen tijdens medische onderzoeken, behandelingen of ziekenhuisverblijven. Ze kunnen ook worden gebruikt om kinderen te leren over gezondheid, hygiëne en veiligheid.


Bibliotheken en culturele instellingen: Handpoppen kunnen worden gebruikt tijdens voorleessessies, workshops of andere educatieve activiteiten in bibliotheken, musea of culturele centra om kinderen te betrekken en hun interesse in lezen, kunst en cultuur te vergroten.


Entertainment: Handpoppen worden ook gebruikt in kindertheater, poppenspel en televisieprogramma’s om kinderen te vermaken en tegelijkertijd belangrijke lessen en waarden over te brengen.

In al deze sectoren kunnen handpoppen een waardevol hulpmiddel zijn om kinderen te betrekken, te onderwijzen en te ondersteunen in hun ontwikkeling.


Werk je in een van de eerste 6 sectoren en kun je wel wat informatie gebruiken over hoe je de handpop concreet in zou kunnen zetten? Stuur dan even een mail naar helen@helenmeurs.com, ik help je graag verder. Inschrijven op mijn mailinglijst helpt ook 🙂

Helen Meurs

Hi, ik ben Helen, juf, handpopcoach, ontwikkelaar, trainer en creatief denker. Via dit blog deel ik nieuws, inzichten, ideetjes en artikelen rondom het werken met de handpop als pedagogisch hulpmiddel. Wil je daar niets van missen? Abonneer je op mijn malings en alles wat ik hier schrijf wordt automatisch in jouw digitale brievenbus afgeleverd.

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor mijn wekelijkse nieuwsbrief en ontvang nieuws, aanbiedingen en de laatste blogs automatisch in jouw mailbox

Aangemaakt door © systeme.io

Powered by